Fazla karamsar olmaya gerek yok..
Güzel ülkemizde halen yaşanabilecek sakin, insana huzur verecek ortamlar o kadar çok ki!..
Büyük şehirlerde, nüfusun yoğun, trafiğin sıkışık olduğu yerleşim yerlerinde yaşamak zorunda olan arkadaşlarımız,
haklı olarak dingin bir yaşama özlem duymakta.. Yaşadıkları ortamlardan uzaklaştıklarında, tabiatın güzelliklerini
görüp-hissedip-yaşamaya başladıklarında karamsar düşüncelerinden kurtulmaktalar..
Bizleri en çok rahatsız eden şeylerin başında çarpık kentleşmenin ürünü olan çirkin, kişiliksiz, estetik güzellikten
uzak beton yığınları ve kural tanımayan sürücülerin cirit attığı yoğun trafikli yollar..
Şahsen ben, bu olumsuzlukları mümkün mertebe azaltmak için, Balıkesir' e giderken İzmit-Bursa arasındaki
stres dolu yolu değil de, Adapazarı-Mekece-İznik-Yenişehir-Bursa güzergahını tercih ediyorum..
Hem trafik yoğunluğu normal, hem de doğal güzelliklerin bol olduğu bir güzergah.. En çok da, Gemlik-Bursa
arasındaki 30 Kilometrelik yoldan kaçıyorum.. Tabii ki, o güzergahı kullanmak zorunda olan arkadaşlarımız da var..
İnşaallah yeni İstanbul-İzmir otoyolu bittiğinde, onlar da bir nebze olsun rahat ederler..
Kısacası; şu anda sakin, kafa dinlenecek ortamlar hızla azalmasına rağmen, yine de seçenek çok..
Kalabalıktan, gürültüden uzun süre kaçmanın da maalesef bir formülü yok!..

Örnek vermek gerekirse; 2002 yılında Edremit-Küçükkuyu arasında zeytinlikler arasında gidiş-geliş toplam
iki şeritli bir asfalt yol rahat rahat yetmekte idiyken, şu anda çoğu yeri üç-dört şeritli duble yol, ancak yetiyor..
Demek ki ne imiş?.. Sürekli sakinlik arayan bir emekli, 15 senede bir, mevzi değiştirmeli imiş!!!..

Herkese sakin, huzurlu, mutlu günler dilerim!..